Jedna neobična pica.
Za testo je potrebno:
270 g belog brašna
70 g integralnog brašna
20 g ovsenih pahuljica
40 g šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kvasca
40 g maslaca sobne temperature
Za fil :
po sopstvenom izboru, možete čak neku salatu koju volite da stavite u srca.
Ja sam koristila
pečurke
šunku
mocarelu
masline iseckane
U veću šolju ( ja imam šolju koju koristim za kvasac) stavite svež, izmrvljen kvasac, dodajte 1 kašiku šećera, i mlako mleko. Ostavite da kvasac nadođe.
U posudu, (u kojoj ćete mesiti) sipajte izmerene kolićine brašna, obe vrste, ovsene pahuljice, 1 kašiku šećera, i malo soli. Dodajte kvasac i zamesite testo, dodajte maslac i nastavite da mešate sve dok se testo ne odvoji od ruke. Testo podelite na 10 loptica veličine ping pong loptice. Ostavite da se odmara 15 minuta.
Lopticu malom oklagijom rastanjite u manji pravougaonik, rukama urolajte i na krajevima napravite male špiceve. Plastičnom lopaticom na sredini napravite otvor. Gornju stranu povucite prema sredini i napravite oblik srca. Rukom malo pritisnite stranice i napunite ih filom.
Ostavite da odstoje 30 minuta, pecite ih na 170 stepeni 20 minuta.
Za testo je potrebno:
270 g belog brašna
70 g integralnog brašna
20 g ovsenih pahuljica
40 g šećera
1/2 kašičice soli
1/2 kvasca
40 g maslaca sobne temperature
Za fil :
po sopstvenom izboru, možete čak neku salatu koju volite da stavite u srca.
Ja sam koristila
pečurke
šunku
mocarelu
masline iseckane
U veću šolju ( ja imam šolju koju koristim za kvasac) stavite svež, izmrvljen kvasac, dodajte 1 kašiku šećera, i mlako mleko. Ostavite da kvasac nadođe.
U posudu, (u kojoj ćete mesiti) sipajte izmerene kolićine brašna, obe vrste, ovsene pahuljice, 1 kašiku šećera, i malo soli. Dodajte kvasac i zamesite testo, dodajte maslac i nastavite da mešate sve dok se testo ne odvoji od ruke. Testo podelite na 10 loptica veličine ping pong loptice. Ostavite da se odmara 15 minuta.
Lopticu malom oklagijom rastanjite u manji pravougaonik, rukama urolajte i na krajevima napravite male špiceve. Plastičnom lopaticom na sredini napravite otvor. Gornju stranu povucite prema sredini i napravite oblik srca. Rukom malo pritisnite stranice i napunite ih filom.
Ostavite da odstoje 30 minuta, pecite ih na 170 stepeni 20 minuta.
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиOdlična ideja i ne bih se bunila da mi voljena osoba servira pizzu u obliku srca
ОдговориИзбриши@What's for dessert? :-), slažem se. Samo što sam ja bila ta koja je servirala :D
ОдговориИзбришиOvo mi je tako originalno i lijepo. Odlična pizza , u obliku srca je zbilja posebna !
ОдговориИзбриши