14. 2. 2011.

Podvarak

Potrebno je

1 veća glavica kiselog kupusa
slanina
suvo meso(rebra, kolenica, butkica)
biber u zrnu
lorberov list

Kiseli kupus isperite i isecite na uske trake, kao za salatu.
U šerpu stavite iseckanu slaninu isečenu na malo deblje parčiće. Pustite da se slanina ispeče i pusti masnoću. Na vrelu mast spustiti deo isečenog  kupusa, zatim staviti deo suvog mesa, staviti nekoliko zrna bibera, lorber, opet staviti kupus pa meso i sve tako dok ne potrošite kupus i meso. Nije bitno sa čime završavate ređanje, meso ili kupus.
Za kupus je najbitnije da je dovoljno zamašćen i da se dugo krčka. Bolje je u podvarak staviti mast nego ulje.
Povremeno dodati šolju vode. Pred kraj kuvanja pustite da višak vode ispari. Možete mešati ili povremeno  protresti šerpu da se meso ne bi raspalo.

Нема коментара:

Постави коментар