Dala sam mu tri šanse i nijednu više, nisam baš zadovoljna kako izgleda, valjda zbog ove tamne ljubičaste boje. Lepši je bio u "pink" varijanti, ali i tu je bilo manjih problema.
Prvi put kad sam pravila ovaj rolat posvetila sam se više izradi testa nego filu, rezultat - ne baš zadovoljna. Testo je lepo izgledalo, ali zbog fila nije baš bilo za slikanje.
Drugi put sam lepo napravila fil ali testo mi je puklo na pola kad sam ga odmotavala da ga nafilujem.
Treći put sve je uspelo, ali nisam zadovoljna bojom.
Iz ovih mojih neuspeha sami odlučite kako ćete napraviti svoj rolat.
Ovaj recept objavljujem zbog sastojaka koji se nalaze u testu, nikada nisam stavljala sirće u testo (ako izuzmem kvasno testo).
Zbog sirćeta i jogurta testo će vam biti vazdušasto i dosta punijeg izgleda od "običnog" rolata kakve smo nekad pravili.
Za ovaj rolat potrebno je:
4 jajeta
150 g šećera
1 kašika ulja
2 kašike jogurta
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 kašičica ekstrakta vanile
boja (po želji)
160 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
U pleh stavite papir za pečenje.
U posudu stavite izmerenu količinu brašna, dodajte prašak za pecivo i so, sve promešajte.
Sastojke dodajete onim redosledom kako su navedeni.
Mutite jaja 5 minuta, ja uključim tajmer, dodajte šećer, ulje, jogurt, sirće, ekstrakt, boju, brašno.
Testo sipajte u pleh dimenzije 28x37, i pecite 12 minuta na 180 stepeni.
Zaboravila sam da napišem nešto o filovima sa kojima sam radila.
U prvoj varijanti u pitanju je bio fil sa ukusom slatke pavlake koji se samo umuti sa mlekom ili vodom. Nije bio čvrst, tako da je to taj neuspeh o kojem sam pričala.
Za drugi pokušaj sam pravila domaći mascarpone (200g), i umućenu slatku pavlaku (200 ml). Fil je bio odličan, ali je kora pukla.
U trećem pokušaju fil je bio od 300g kremsija (krem sir), i 200 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu.
Pre filovanja, krem dobro ohladite.
Meni se sviđa kako ovaj rolat izgleda, ali mlađem sinu ne, kaže da je kao sunđer, i zato nisam sigurna da ću ga više i praviti. Jer sve što napravim želim da se to njima svidi i da me, između ostalog, pohvale na ukusnom i lepom jelu .
Prvi put kad sam pravila ovaj rolat posvetila sam se više izradi testa nego filu, rezultat - ne baš zadovoljna. Testo je lepo izgledalo, ali zbog fila nije baš bilo za slikanje.
Drugi put sam lepo napravila fil ali testo mi je puklo na pola kad sam ga odmotavala da ga nafilujem.
Treći put sve je uspelo, ali nisam zadovoljna bojom.
Iz ovih mojih neuspeha sami odlučite kako ćete napraviti svoj rolat.
Ovaj recept objavljujem zbog sastojaka koji se nalaze u testu, nikada nisam stavljala sirće u testo (ako izuzmem kvasno testo).
Zbog sirćeta i jogurta testo će vam biti vazdušasto i dosta punijeg izgleda od "običnog" rolata kakve smo nekad pravili.
Za ovaj rolat potrebno je:
4 jajeta
150 g šećera
1 kašika ulja
2 kašike jogurta
1 kašičica jabukovog sirćeta
1 kašičica ekstrakta vanile
boja (po želji)
160 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
U pleh stavite papir za pečenje.
U posudu stavite izmerenu količinu brašna, dodajte prašak za pecivo i so, sve promešajte.
Sastojke dodajete onim redosledom kako su navedeni.
Mutite jaja 5 minuta, ja uključim tajmer, dodajte šećer, ulje, jogurt, sirće, ekstrakt, boju, brašno.
Testo sipajte u pleh dimenzije 28x37, i pecite 12 minuta na 180 stepeni.
Zaboravila sam da napišem nešto o filovima sa kojima sam radila.
U prvoj varijanti u pitanju je bio fil sa ukusom slatke pavlake koji se samo umuti sa mlekom ili vodom. Nije bio čvrst, tako da je to taj neuspeh o kojem sam pričala.
Za drugi pokušaj sam pravila domaći mascarpone (200g), i umućenu slatku pavlaku (200 ml). Fil je bio odličan, ali je kora pukla.
U trećem pokušaju fil je bio od 300g kremsija (krem sir), i 200 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu.
Pre filovanja, krem dobro ohladite.
Meni se sviđa kako ovaj rolat izgleda, ali mlađem sinu ne, kaže da je kao sunđer, i zato nisam sigurna da ću ga više i praviti. Jer sve što napravim želim da se to njima svidi i da me, između ostalog, pohvale na ukusnom i lepom jelu .
i ja kad pravim ,nekom se svidi nekome ne... ali ja napravim ponovo. Super izgleda i super recept. :*
ОдговориИзбришиBravo Sanja, treba imati stav. Da ne bih jela sama rolat ja odustajem.
ОдговориИзбришиU stvari možda i probam još koji put. :-)