Potrebno je:
Za testo:- 300g masti
- 1 kiselo mleko
- 1 jaje
- 4 kašike šećera
- brašno po potrebi ( uglavnom to bude duplo od količine masti koju stavite, još i kiselo mleko to je još malo brašna, oko 600-700g)
- 1 prašak za pecivo
Za filovanje:
- džem po izboru
- šećer u prahu
Priprema:
- Umutiti mast sa šećerom, dodati jaje, kiselo mleko. Postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo.
- Modlom vaditi vanilice i ređati u pleh. Peći 12 min. na 175 stepeni.
- Pre lepljenja vanilica džemom gornji deo vanilice (sa rupicom) posuti šećerom u prahu, kako šećer ne bi dospeo u džem.
Napomena: Ako koristite kupovni džem, koji je uglavnom želatinska masa, dodajte mu 2 kašike soka od limuna i energično izmešajte. Tim džemom zatim filujte vanilice.
Нема коментара:
Постави коментар