Potrebno je:
1 pakovanje lisnatog testa ( 500g ) 2 kocke
250 ml slatke pavlake
10 kalupa za šam rolne
Ispecite rolne 15 min. na 200 stepeni, ili do dobijanje lepe svetlo braon boje. Skinite sa kalupa i ostavite da se ohlade. Od 500g lisnatog testa dobićete 24 rolne.
Umutite slatku pavlaku, uzmite odgovarajući špric za punjenje, ja sam uzela špric za tulumbe i on ima nastavak koji je iste širine kao i otvor od šam rolne. Napunite špric i punite rolne.
Nije nimalo komplikovano.
Ove trakice možete upotrebiti da napravite rol viršle. Ostalo mi je višak traka pa sam to i uradila.
Ja sam pravila bržu varijantu sa pavlakom, inače pravi se sa smesom za šampitu( šaum). Za to vam je potrebno:
10 belanaca
200 g šećera u prahu
350 g kristal šećera
Mutite belanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Kristal šećer ušpinovati sa šoljicom vode, treba da bude gustine meda. U tankom mlazu sipajte sirup u belanca koja mutite mikserom dok se ne zgusne.
I ja volim šaumrole:) I to baš te koje ja nazivam "krive šaumrole", tj. koje su punjene izmiksanim šlagom/vrhnjem. Probala sam "prave šaumrole" koje su punjene šaumom od bjelanjaka - ali ta varijnta mi se ne sviđa. Inače volim šaum od bjelanjaka u Šampitama (koje obožavam), ali taj šaum mi se u drugim kolačima ne sviđa.
ОдговориИзбришиDa mi je sad barem jedna s fotografije:)
:-), izvrsni su i lako se prave. Sutradan sam ponovo pravila.:-)
ОдговориИзбришиgde ima da se kupe ti kalupi u beogradu?
ОдговориИзбришиJa sam ih kupila na zemunskoj pijaci, 10 komada 300 dinara.
ОдговориИзбришиKoje lisnato tjesto kupujete?
ОдговориИзбришиlisnato testo kupljeno u prodavnici,proizvodjac mi nije bitan.
ОдговориИзбриши