24. 2. 2011.

Štrudla sa makom

Štrudla sa makom

Štrudla sa makom


Potrebno je:

1l mleka
1 kvasac
2 jajeta
brašno po potrebi
250 g maka
200g mleka
šećer po ukusu

1. U šolju za belu kafu izmrviti kvasac, sipati 1 kašičicu šećera, pola kašičice soli, mlakog mleka. Ostaviti da kvasac nadođe.
2. U vanglu sipati brašno, dodati kvasac, 2 žumanceta i sneg od 2 belanceta. Zamesiti meko testo, i napraviti 9 jufkica. Ostaviti da naraste 30 minuta.
3. Umutiti 3 kašike masti sa 3 šolje šećera.
4. Ugrejati mleko i popariti mak.
5. Svaku jufku razvući oklagijom i premazati šećerom i mašću, zatim staviti tri listića jedan preko drugog. Na razvučeno testo staviti po ukusu npr. orahe, mak i urolati.
6. Poređati u pleh sve tri štrudle, pokriti čistom krpom i staviti na toplo mesto da stoji oko sat vremena, a zatim ispeći. Peći 30 min. na 175 stepeni.
7. Štrudlu seći tek kad se potpuno ohladi.


Štrudla sa makom

Нема коментара:

Постави коментар