субота, 12. фебруар 2011.

Vegetarijanska pletenica

Potrebno je:

1. Za testo:
- 25g kvasca
- 1,5 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- Mlaka voda
- Brašno po potrebi
- 1 šoljica ulja

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Ostavite ga 30 minuta da naraste.

2. Za fil:
- 1 ceo praziluk
- 2 manje veze blitve
- 300g prokelja (obaren)
- 250g bukovača
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica začina C
- 1 kašičica majčine dušice, belog luka i bibera

Sve sastojke za fil prethodno izdinstajte i ostavite da se ohlade.
Ako izostavite pavlaku, pletenica može biti posna.

Postupak pravljenja pletenice pogledajte na priloženom video klipu. Peći 30 minuta na 175 stepeni.



Нема коментара:

Постави коментар