6. 4. 2011.

Voćni kolač

Ovaj kolač je više nego jednostavan za pravljenje, a istovremeno je vrlo praktičan, imajući u vidu da se može koristiti bilo koje voće. Slično je i sa kolačem sa ribizlama.


Voćni kolač

Sastojci:
brašno: 2,5 šolje
jaja: 3 komada
ulje: 2 šolje
kiselo mleko: 1 čaša
šećer: 1,5 šolja
prašak za pecivo
nastrugana kora limuna


1. Umutite 3 jajeta, dodajte 2 šolje ulja, 1 čašu kiselog mleka, 1,5 šolju šećera, prašak za pecivo, nastruganu koru limuna i 2,5 šolje brašna. Masu dobro izmešajte i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh veličine 20x32 cm.  Preko testa stavite voće po sopstvenom izboru.

2. Ako stavljate višnje, trebalo bi ih prvo očistiti od koštica, malo pošećeriti i ocediti od soka.
Kolač stavite u zagrejanu rernu i ostavite da se peče 20 minuta na 170 stepeni. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

*Napomena: šolja ima istu zapreminu kao čaša od jogurta  (180 ml).

Voćni kolač sa višnjama

Voćni kolač sa višnjama

Нема коментара:

Постави коментар