Ovde je bitan sos, tako da ću napisati samo recept za sos, a meso i prilog možete spremiti po sopstvenom izboru. Na slici ćete videti kako sam ja pripremila i može vam biti ideja za vaš ručak.
Sos je fantastičan, tako da odmah možete da pravite sa duplim merama.
Ovo je obična mera.
Potrebno je:
Budžet: 100 RSD ( 1€ )
Pripremanje: 30 minuta
4 kašike ulja
2 kašike šećera
3 kašike soja sosa (ja sam stavila ljuti soja sos)
kašika balzamiko sirćeta
1 kašika gustina
5 dl supe od 1 kocke
Skuvajte supu, ili samo stavite kocku u posudu sa vrelom vodom da se otopi. U činiji izmešati gustin, soja sos i sirće da bude glatka tečnost bez grudvica.
Na ulju pržite šećer dok ne počne da žuti, smanjite temperaturu, dodajte umućeni sos i zalijte jednim delom supe.. Mešajte dok ne dobijete fini sos. Dodajte ostatak supe, pustite da provri. Isključite ringlu i ostavite sos da još vri, povremeno promešajte. Dodajte mladi luk iseckan na sitne komade, u ovom slučaju ja sam luk izostavila.
Preko ispečene kremenadle stavila sam kašičicu aromatičnog maslaca sa peršunom.
Sos je fantastičan, tako da odmah možete da pravite sa duplim merama.
Ovo je obična mera.
Potrebno je:
Budžet: 100 RSD ( 1€ )
Pripremanje: 30 minuta
4 kašike ulja
2 kašike šećera
3 kašike soja sosa (ja sam stavila ljuti soja sos)
kašika balzamiko sirćeta
1 kašika gustina
5 dl supe od 1 kocke
Skuvajte supu, ili samo stavite kocku u posudu sa vrelom vodom da se otopi. U činiji izmešati gustin, soja sos i sirće da bude glatka tečnost bez grudvica.
Na ulju pržite šećer dok ne počne da žuti, smanjite temperaturu, dodajte umućeni sos i zalijte jednim delom supe.. Mešajte dok ne dobijete fini sos. Dodajte ostatak supe, pustite da provri. Isključite ringlu i ostavite sos da još vri, povremeno promešajte. Dodajte mladi luk iseckan na sitne komade, u ovom slučaju ja sam luk izostavila.
Preko ispečene kremenadle stavila sam kašičicu aromatičnog maslaca sa peršunom.
Нема коментара:
Постави коментар