Veoma neobičan način za pripremu ovog hleba ili tortilje, kako god. Važan je ukus, a meni se sviđa, u stvari ja sam ljubitelj svih vrsta, praziluka, belog luka, crnog luka, mladog luka..........
Samo kad budete "filovali" ove tortilje nemojte da preterate sa lukom kao ja.
Za testo je potrebno:
2 čaše (od kiselog mleka) brašna
1 čaša mlake vode
na vrh kašičice soli
1/2 čaše iseckanog luka
ulje
Testo zamesite i ostavite ga da se odmori 30 minuta, pokrijte ga mokrom krpom.
Dok se testo odmara iseckajte crni luk, ja sam koristila vlašac ali nemate nije problem , možete koristiti i crni luk samo morate sitno da ga iseckate.
Dok vam se testo odmara možete napraviti i sos za umakanje:
2 suve ljute paprike
2 kašike iseckanog vlašca
1 kašičica svežeg izrendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašika ulja ( ja sam koristila susamovo)
1 kašičica šećera
2 kašike sirćeta (balzamiko)
Testo se već odmorilo i vreme je da se spremaju tortilje. Testo razvucite u veći pravougaonik, premažite ga uljem. Pobacajte iseckan crni luk i urolajte testo u rolat. Iseckajte rolat na 6 -8 komada. Komad uzmite i uvrnite ga nekoliko puta, Podignite komad pritisnite ga rukom (dlanom) da dobijete oblik palačinke. Manjom oklagijom razvucite palačinku , neće smetati ako malo crni luk izviri iz testa.
Pecite po 3 minute sa obe strane u tiganju, dok ne dobijete željenu boju.
Poslužite cele ili ih isecite na četvrtine sa sosom (malo je bio ljući, procenite sami što se tiče papričica)
Samo kad budete "filovali" ove tortilje nemojte da preterate sa lukom kao ja.
Za testo je potrebno:
2 čaše (od kiselog mleka) brašna
1 čaša mlake vode
na vrh kašičice soli
1/2 čaše iseckanog luka
ulje
Testo zamesite i ostavite ga da se odmori 30 minuta, pokrijte ga mokrom krpom.
Dok se testo odmara iseckajte crni luk, ja sam koristila vlašac ali nemate nije problem , možete koristiti i crni luk samo morate sitno da ga iseckate.
Dok vam se testo odmara možete napraviti i sos za umakanje:
2 suve ljute paprike
2 kašike iseckanog vlašca
1 kašičica svežeg izrendanog đumbira
3 kašike soja sosa
1 kašika ulja ( ja sam koristila susamovo)
1 kašičica šećera
2 kašike sirćeta (balzamiko)
Testo se već odmorilo i vreme je da se spremaju tortilje. Testo razvucite u veći pravougaonik, premažite ga uljem. Pobacajte iseckan crni luk i urolajte testo u rolat. Iseckajte rolat na 6 -8 komada. Komad uzmite i uvrnite ga nekoliko puta, Podignite komad pritisnite ga rukom (dlanom) da dobijete oblik palačinke. Manjom oklagijom razvucite palačinku , neće smetati ako malo crni luk izviri iz testa.
Pecite po 3 minute sa obe strane u tiganju, dok ne dobijete željenu boju.
Poslužite cele ili ih isecite na četvrtine sa sosom (malo je bio ljući, procenite sami što se tiče papričica)
prelepo izgleda, ovaj sos mi je posebno interesantan, da li može i sveža ljuta papričica umesto suve?
ОдговориИзбришиMože, zašto ne, samo je sitno iseckajte.
ОдговориИзбришиšto je ovo dobrooooo!!!
ОдговориИзбришиNego šta :-))))
ОдговориИзбришиPravila sam jednom - fenomenalno!!!
ОдговориИзбриши