понедељак, 06. јануар 2014.

Lešnik gnezda

Lešnik gnezda. Lepa, dekorativna i brzo se prave.
Moj predlog je da umesto vode dodate sok od pomorandže, biće sasvim drugačiji ukus.


Lešnik gnezda


Potrebno je:

  • 180 ml vode (malo manje u odnosu na originalni recept)
  • 200g šećera
  • 150g margarina
  • 100g čokolade
  • 250g mlevenog keksa
  • 150g mlevenih lešnika

Priprema:

  1. U veću šerpu stavite šećer, vodu, izlomljenu čokoladu i margarin iseckan na kockice. Na srednjoj temperaturi pustite da se sve otopi i da provri. Kad je provrilo, pomerite i u vruću masu dodajte keks sa lešnicima. Sve izmešajte i ostavite da se ohladi. 
  2. Manjom kašičicom vadite masu, oblikujte je između dlanova praveći kuglice. Kuglice uvaljajte u mleveni lešnik. Ako želite manje i jednake rupice, upotrebite dršku od varjače, a možete se poslužiti i prstom. 
  3. U gnezda dodajte nutelu ili ganaš krem.


Lešnik gnezdaLešnik gnezda

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...