Lešnik gnezda. Lepa, dekorativna i brzo se prave.
Moj predlog je da umesto vode dodate sok od pomorandže, biće sasvim drugačiji ukus.
Moj predlog je da umesto vode dodate sok od pomorandže, biće sasvim drugačiji ukus.
Potrebno je:
- 180 ml vode (malo manje u odnosu na originalni recept)
- 200g šećera
- 150g margarina
- 100g čokolade
- 250g mlevenog keksa
- 150g mlevenih lešnika
Priprema:
- U veću šerpu stavite šećer, vodu, izlomljenu čokoladu i margarin iseckan na kockice. Na srednjoj temperaturi pustite da se sve otopi i da provri. Kad je provrilo, pomerite i u vruću masu dodajte keks sa lešnicima. Sve izmešajte i ostavite da se ohladi.
- Manjom kašičicom vadite masu, oblikujte je između dlanova praveći kuglice. Kuglice uvaljajte u mleveni lešnik. Ako želite manje i jednake rupice, upotrebite dršku od varjače, a možete se poslužiti i prstom.
- U gnezda dodajte nutelu ili ganaš krem.
Нема коментара:
Постави коментар