31. 12. 2018.

Putovanje se nastavlja

Mislim da ne postoji bolje mesto za ponovno oživljavanje bloga od ovog gde se trenutno nalazim. Dubai je jako zanimljiv grad, različite kulture sa mnogo različitih jela koje se prepliću u svakodnevnom životu.

Naše navike u ishrani u prethodne dve godine su se malo promenile, ima malo veganskih obroka, malo dijetalnih, ali sve u svemu uvek se kuva i šporet je sastavni deo moje svakodnevice. U našoj kulturi i našim navikama meso je sastavni deo svakog obroka, tako da se ljudi malo uplaše ili ustuknu i zamisle kada neko kaže da je vegan. U našoj porodici imamo skoro sve predstavnike različitih grupa u ishrani - vegan, mesojed, vegetarijanac.

U početku bilo je veoma teško kuvati za sve tri grupe ljudi, međutim s vremenom sve je lakše, i uz kompromise sada imamo zajedničke obroke.

Jedan kari od plavog patlidžana, naravno bez mesa, može biti jako ukusan. Ovsene pahuljice sa voćem, tahinijem i sirupom od urmi, nema ničeg lepšeg. Nadam se da će vam se ubuduće sviđati recepti koje budem objavljivala, i za one koji vole meso da će imati snage i volje da probaju nešto drugačije.

Naravno, biće i dalje recepata sa mesom.

Dok ne objavim nove recepte, uživajte u kolažu slika iz Dubaija, vidite šta se sve jelo, uglavnom po restoranima.

Bilo mi je zadovoljstvo napisati ponovo tekst za blog i čitamo se kada se vratim.

Srećna Nova godina!

Xoxo Snežana :-)

Obroci u restoranima Dubaija

Нема коментара:

Постави коментар