19. 9. 2010.

Ruske kape

Ruske kape


Potrebno je:

8 jaja
350g šećera
3 kašike kakaa
250g brašna
1 prašak za pecivo

Krem:

1l mleka
15 kašika brašna
250g margarina
250g šećera u prahu
1 puding sa ukusom slatke pavlake (moj izbor)
3 vanilin šećera

Priprema:

Umutiti testo od jaja, šećera i brašna. Stavite da se peče.
Ispečeno testo preseći tako da dobijete dve kore. Čašom (rakijskom) vaditi kružiće, na kružić staviti fil i zatvoriti drugim kružićem. Namazati okolo filom i  uvaljati u kokosovo brašno. Odozgo prelijte čokoladom ili kako već želite.
Fil skuvati na isti način kao što se kuva puding.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati ohlađeni fil.

Ruske kape
 Savet:

Ako želite neki novi ukus starog recepta slobodno se poigrajte. Sada imate različite ukuse pudinga čak imate i margarin sa vanilom, izbor je na vama. U poslednjem spremanju ruskih kapa fil sam radila sa pudingom od crem brulea i stavila sam margarin sa vanilom. Ukus je bio sasvim drugačiji.

Нема коментара:

Постави коментар