Potrebno je:
200g margarina
250g šećera
100g meda ili tečne glukoze (100g glukoze pomešati sa 100ml vode)
2 kašičice cimeta
2 kašičice đumbira
1 kašičica karanfilića
2 kašičice sode bikarbone
1 jaje
500-600g brašna
Iseckati margarin i staviti u šerpu, dodati šećer, med (glukozu) cimet, đumbir, karanfilić, otopiti na ringli, pa pustiti da proključa i non-stop mešati. Skloniti sirup s šporeta i pustiti da se prohladi. Umutiti 1 jaje i postepeno dodavati prohlađen sirup. Kada je umućeno, postepeno dodavati brašno i sodu bikarbonu dok testo ne postane glatko.
Testo staviti na papir za pečenje koji ste prethodno isekli po meri pleha, preko testa stavite drugi papir za pečenje i tako ga razvijati oklagijom na 2 mm debljine. Modlicom vaditi oblike. Peći na 175 stepeni 10 min.
Ohlađene ukrasiti:
2 belanceta
300g šećera u prahu
kašičica sirćeta
1/2 kašičice gustina
Glazuru podeliti u više delova, u svaki staviti željenu boju. Pazite da se glazura ne osuši, pokriti je najlonom dok ukrašavate.
P.S. Najveći deo posla je uradio moj mlađi sin Đorđe, on je ovim kolačima dao dušu.
Ovo je dobar način da sa svojom decom provedete vreme i da se družite. Hvala Đole! :)
200g margarina
250g šećera
100g meda ili tečne glukoze (100g glukoze pomešati sa 100ml vode)
2 kašičice cimeta
2 kašičice đumbira
1 kašičica karanfilića
2 kašičice sode bikarbone
1 jaje
500-600g brašna
Iseckati margarin i staviti u šerpu, dodati šećer, med (glukozu) cimet, đumbir, karanfilić, otopiti na ringli, pa pustiti da proključa i non-stop mešati. Skloniti sirup s šporeta i pustiti da se prohladi. Umutiti 1 jaje i postepeno dodavati prohlađen sirup. Kada je umućeno, postepeno dodavati brašno i sodu bikarbonu dok testo ne postane glatko.
Testo staviti na papir za pečenje koji ste prethodno isekli po meri pleha, preko testa stavite drugi papir za pečenje i tako ga razvijati oklagijom na 2 mm debljine. Modlicom vaditi oblike. Peći na 175 stepeni 10 min.
Ohlađene ukrasiti:
2 belanceta
300g šećera u prahu
kašičica sirćeta
1/2 kašičice gustina
Glazuru podeliti u više delova, u svaki staviti željenu boju. Pazite da se glazura ne osuši, pokriti je najlonom dok ukrašavate.
P.S. Najveći deo posla je uradio moj mlađi sin Đorđe, on je ovim kolačima dao dušu.
Ovo je dobar način da sa svojom decom provedete vreme i da se družite. Hvala Đole! :)
31.12.2013.
Нема коментара:
Постави коментар