субота, 12. фебруар 2011.

Šnicle sa limunom

Potrebno je

Šnicle (pileće, juneće, svinjske)
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 paradajz
1 crveni crni luk
3 češnja belog luka
2 dl kuvanog paradajza
kora od jednog limuna
sok od pola limuna
1 kašičica korijandera

Šnicle izlupajte, posolite, pobiberite.i stavite u činiju, zalijte maslinovim uljem i sokom od limuna. Ostavite da  odstoji sat vremena.
Šnicle ispecite sa obe strane, da porumene. Kada su gotove izvadite ih, u ulje sipajte kašičicu istucanog korijandera,  iseckan crni luk, beli luk, dodajte  paprike isečene na trake, zatim paradajz, kuvani paradajz. Dinstajte, vratite šnicle, dodajte sok od limuna i izrendajte koru od jednog limuna. Pustite još 15 min. da krčka. 

Нема коментара:

Постави коментар