6. 3. 2011.

Sarma od kelja

Potrebno je

listovi kelja
praziluk
pečurke
pirinač
1 krompir
so, biber, beli luk

Izdinstati praziluk, dodati očišćene pečurke i pustiti nekoliko minuta  da pečurke puste tečnost. Dodati očišćen i opran pirinač. Posoliti, pobiberiti, staviti peršun. Dodati jedan izrendani krompir.
Listove kelja operite, odstranite koren i stavite u dublju posudu. Prelite vrelom vodom i ostavite onoliko koliko treba listovima da omekšaju.
Pravite sarmice i ređajte u vatrostalnu činiju. Sarmice možete zaliti neutralnom pavlakom ili bešamel sosom.
Ja sa napravila bešamel i prelila preko sarmica.Stavite u rernu i pustite da se kuva 30 min. na 175 stepeni. Kada je gotovo i kad isključite rernu, dodajte šaku rendanog kačkavalja. Vratite u rernu tek toliko da se kačkavalj istopi.
Bešamel
U šerpicu sipajte malo ulja,  malo margarina. Kad se ugreje dodajte brašno, tek toliko da nije retko. Kad brašno dobije tamnu boju dodajte polako mleko. Mleko dodajte toliko da bešamel nebude gust, više tečan. 

Нема коментара:

Постави коментар