24. 8. 2011.

Kiflice

Potrebno je:

1/2 kvasca
1 kašičica soli
600g brašna
125ml vode
malo šećera( pola kašičice)
1 jaje
1 mala šoljica ulja
200g sremskog sira

U šolju za belu kafu sipajte mlaku vodu, dodajte kvasac i malo šećera. Ostavite da kvasac uskisne.
U vanglu sipajte prosejano brašno, dodajte soli, 1 jaje, ulje, i kvasac. Mesite dok ne dobijete ujednačeno glatko testo. Testo podelite na 7-8 jufkica srednje veličine. Ostavite 30 min da se odmori i nadođe.
Jufku uzmite i oklagijom je razvucite, podelite je na 8 delova i filujte ih. Možete ih posuti po želji makom, susamom. Premažite ih umućenim jajetom.
Pleh podmažite i ređajte kiflice. Ostavite 30 min da se odmore. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na180 ste. 30 min.
Od ovog testa možete spremati i slatke kiflice.
Vreme pripreme 120 min.
Cena 200 dinara 

Нема коментара:

Постави коментар