Potrebno je:
4 veće glavice luka
3 čena belog luka
kašika šećera
pola kašičice majčine dušice
2 kašike brašna
1 šolja belog vina
500ml pileće supe (1 kocku za supu možete preliti sa 500ml vruće vode)
Priprema:
Zagrejte 2 kašike ulja i pola kockice putera (10 g ), dodajte iseckan crni luk. Pržite 10 min na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckan beli luk, šećer, i kašičicu suve majčine dušice. Dinstajte još malo da se ukusi sjedine. Dodajte brašno i izmešajte da nema grudvica. Dodajte belo vino i supu, ostavite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte još 30 min, povremeno mešajući.
Ako izostavite maslac i kocku ova supa može biti i posna.
Supu možete poslužiti sa kriškama prepečenog hleba. Isecite hleb, namažite belim lukom i ispecite u rerni.
Vreme pripreme 60 minuta
Budžet 200 din (2€).
4 veće glavice luka
3 čena belog luka
kašika šećera
pola kašičice majčine dušice
2 kašike brašna
1 šolja belog vina
500ml pileće supe (1 kocku za supu možete preliti sa 500ml vruće vode)
Priprema:
Zagrejte 2 kašike ulja i pola kockice putera (10 g ), dodajte iseckan crni luk. Pržite 10 min na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckan beli luk, šećer, i kašičicu suve majčine dušice. Dinstajte još malo da se ukusi sjedine. Dodajte brašno i izmešajte da nema grudvica. Dodajte belo vino i supu, ostavite da proključa. Smanjite temperaturu i kuvajte još 30 min, povremeno mešajući.
Ako izostavite maslac i kocku ova supa može biti i posna.
Supu možete poslužiti sa kriškama prepečenog hleba. Isecite hleb, namažite belim lukom i ispecite u rerni.
Vreme pripreme 60 minuta
Budžet 200 din (2€).
Нема коментара:
Постави коментар