среда, 19. октобар 2011.

Slane šam rolne

Potrebno je:

1 kora lisnatog testa
1 praziluk
2 crvene paprike
200 g šunke
500 g krem sira


Paprike ispecite, oljuštite.
Lisnato testo razvucite u koru veličine 30x30. Isecite trake širine 3 cm. Umotajte oko kalupa za šam rolne, poređajte u pleh i premažite umućenim jajetom, stavite da se peče na 170 stepeni 15 min, dok ne dobiju lepu boju. Dok se rolne peku napravite fil kojim ćete ih puniti.

Iseckajte šunku na sitne kockice, to isto uradite i sa prazilukom. Paprike oljuštite, očistite od semenki i osušite ih ubrusom. Paprike isecite na sitne kockice i njih dodajte masi. Sipajte krem sir i lagano sve izmešajte. Sve mora da bude sitno da bi moglo da prolazi kroz modlu za filovanje. Posolite po ukusu.

Rolne skinite sa kalupa, ja ih stavim u usku čašu kad ih filujem da mi ne mrdaju. Napunite špric filom i punite rolne.

Ovo je nešto neobično, i veoma lepo za videti, pa mislim da je ovo jedan lep recept koji možete pripremiti kad imate neka slavlja.

Fil možete spremiti po sopstvenom ukusu, možete napraviti urnebes i napuniti rolne. Ovu kombinaciju mi najviše volimo, praziluk mu daje poseban ukus.

3 коментара:

  1. :-), super su. Nisu komplikovane za pravljenje a lepo izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  2. Meni su se slane uvijek sviđale više od slatkih, kako ih ja zovem: "šlag rola":D

    ОдговориИзбриши