Jedan jednostavan , ukusan i jeftin kolač. Odličan je dodatak uz kafu ili čaj u ove jesenje dane. Uživajte.
Potrebno je:
6 jaja
1 kesica vanilin šećera
250 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
125 ml mlake vode
200 ml ulja
2 kašike kakaa
Za preliv:
150 g šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
1 kašika vode
Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom. Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Lagano mešajući sjedinite žumanca i belanca. Uz stalno mešanje dodajte vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Dobijenu masu podelite na dva dela, u jedan deo dodajte kakao.
Tepsiju namažite uljem, pospite brašno. U sredinu tepsije sipajte kutlaču žutog testa, preko sipajte kutlaču braon testa, tako radite sve dok ne utrošite obe mase. Pecite oko 45 min. na 175 stepeni . Ohlađen kolač prelijte šećernom glazurom, šećer u prahu umutite kašikom sa dve kašike limunovog soka i kašikom vode.
Potrebno je:
6 jaja
1 kesica vanilin šećera
250 g šećera
300 g brašna
1 prašak za pecivo
125 ml mlake vode
200 ml ulja
2 kašike kakaa
Za preliv:
150 g šećera u prahu
2 kašike soka od limuna
1 kašika vode
Žumanca umutite sa šećerom, vanilin šećerom. Posebno umutite belanca u čvrst sneg. Lagano mešajući sjedinite žumanca i belanca. Uz stalno mešanje dodajte vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Dobijenu masu podelite na dva dela, u jedan deo dodajte kakao.
Tepsiju namažite uljem, pospite brašno. U sredinu tepsije sipajte kutlaču žutog testa, preko sipajte kutlaču braon testa, tako radite sve dok ne utrošite obe mase. Pecite oko 45 min. na 175 stepeni . Ohlađen kolač prelijte šećernom glazurom, šećer u prahu umutite kašikom sa dve kašike limunovog soka i kašikom vode.
Нема коментара:
Постави коментар