недеља, 19. август 2012.

Korpice od kuvanog testa

Veoma dekorativne i neobične korpice. Ako vam ostane fil od neke torte ili kolača, ili imate neki lep i neobičan recept za mus ove korpice su savršene za vas.

Ja sam pravila mus sa ljutim papričicama i ove korpice su bile pun pogodak. Recept za mus ću napisati uskoro, a sada recept za ove lepe korpice. 
Testo je isto po sastavu i po izradi  kao testo za princes krofne. 
Ovo je mera od koje ćete dobiti 15 korpica, ako vam je potrebno više duplirajte meru. 
Za izradu ovih korpica neohodan vam je kalup za projice.
Potrebno je:

125 ml vode
40 ml ulja
75 g brašna
na vrh kašičice soli
na vrh kašičice šećera
2 jajeta

U šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i so. Pustite da provri. Kad voda i ulje provru, dodajte brašno i nastavite da mešate još 3 minute. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. U ohlađenu masu umutite jaja. 
Uzmite kalup za projice i dobro ga  nauljite. U svaki kalup stavite po pola kašike smese za korpice. Ja sam koristila čašu koja je po veličini odgovarala kalupu, stavila sam je u malu kesu (1 kg) za zamrzivač, zategla i pritiskala smesu da se rasporedi po kalupu. 
Vodite računa, testo narasta, ako ga bude previše, dobićete krofne a ne korpice. Zato sam koristila čašu, vi možete koristiti glatku stranu tučka za meso ako nemate odgovarajuču čašu. 
Pecite 20 minuta na 180 stepeni. 
Ako ste dobro nauljili kalup, lako ćete izvaditi korpice. 
Možete ih puniti slanim ili slatkim filom. 




Ova korpica je punjena krem sirom, kiselom pavlakom i posuta vlašcem.



4 коментара:

  1. Pa gde su mi oči bile pre ;) predobro izgleda! Odlična ideja za Slavu :)

    Koliko ranije ih napuniš da se ne bi ovlažile?

    ОдговориИзбриши
  2. Jaco,
    slobodno možete ranije napraviti korpice (2 dana) one će se isušiti,a sve zavisi i koliko je tečna masa kojom ćete ih puniti.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala draga Sneška, Slava je prošla, ali biće prilike da isprobam ovaj super receptić <3

    ОдговориИзбриши