9. 9. 2012.

Piletina sa šampinjonima

Piletinu možete spremati na hiljadu načina, ovo je jedan od njih.

Ova slika i način pripreme stoji oko dve nedelje, čeka objavu, kako je bilo pretoplo nekako nisam imala volje da pišem, a bogami i pravim. Rešila sam da iskoristim ovaj recept dok ne napravim nešto i da ujedno pohvalim  Dragana, koji je spremio subotnji ručak, neka tako i nastavi.
Sve pohvale za Dragana :-))

Potrebno je:
pile srednje veličine ili delove pileta koje najviše volite
500 g šampinjona
50 g suve slanine
1 glavica crnog luka
1 dcl belog vina( i nemora)
2 dcl pavlaka za kuvanje
1 kašika brašna
začin
so, biber

Ovako je Draganče radio:
Luk i slaninu sitno iseckajte, propržite na malo ulja (ako vam je slanina masnija), dodajte pile isečeno na komade ili delove koje želite utrljano u začine ( Dragan je koristio začine za sočnu piletinu MAGGI-pakovanje uz koje dobijete i kesu za pečenje, u ovom slučaju kesa vam nije potrebna. Piletinu zapecite sa svih strana.

Šampinjone isecite na listiće i dodajte ih piletini. Dinstajte ih i po potrebi dodajte vodu (pečurke će pustiti tečnost). Kad pečurke i piletina omekšaju, dodajte 1 kašiku brašna, promešajte i sipajte vino. Ako je potrebno, dodajte još malo vode da dobijete gustinu sosa. Jelo probajte i ako je potrebno posolite (dodatak je slan), dodajte pavlaku i još 5 minuta kuvajte.






2 коментара:

  1. A joj, tebi 2 nedelje stoji recept, a ja imam recepte u draftu od prošle godine. Bravo za Dragana, najlepši su ti muški ručkovi, ma kakvi bili.

    ОдговориИзбриши