Ceo mesec avgust je u znaku "zabranjenog" kuvanja, s obzirom da su temperature tolike kolike su.
Takav je i ovaj recept, potrebna su vam četiri sastojka koja uvek imate u frižideru, a namaz je gotov za 20 minuta bez uključivanja bilo kog aparata.
Savet: ako ribu izmiksate u blenderu imaćete riblju paštetu, izbor je na vama. U svakom slučaju brz, lagan i ukusan namaz.
Prijatno!
Takav je i ovaj recept, potrebna su vam četiri sastojka koja uvek imate u frižideru, a namaz je gotov za 20 minuta bez uključivanja bilo kog aparata.
Za namaz vam je potrebno:
- 1 konzerva tunjevine 175g - komadići
- 100 g krem maslaca ili krem sira
- 1 čen belog luka (izgnječen)
- sok od pola limuna
- pola veze vlašca
Priprema:
- Ribu stavite u cediljku da se ocedi od viška ulja, možda ćete morati malo da pritisnete i kašikom.
- Oceđenu ribu pomešajte sa krem maslacem, belim lukom, sokom od limuna.
- Dodajte iseckan vlašac, i sve promešajte.
- Namaz će biti malo tečniji, ali će se nakon hlađenja u frižideru lepo stegnuti i dobiće pravu teksturu.
Savet: ako ribu izmiksate u blenderu imaćete riblju paštetu, izbor je na vama. U svakom slučaju brz, lagan i ukusan namaz.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар