14. 8. 2013.

Namaz od tunjevine

Ceo mesec avgust je u znaku "zabranjenog" kuvanja, s obzirom da su temperature tolike kolike su.
Takav je i ovaj recept, potrebna su vam četiri sastojka koja uvek imate u frižideru, a namaz je gotov za 20 minuta bez uključivanja bilo kog aparata.

Pašteta od tunjevine

Za namaz vam je potrebno:

  • 1 konzerva tunjevine 175g - komadići
  • 100 g krem maslaca ili krem sira
  • 1 čen belog luka (izgnječen)
  • sok od pola limuna
  • pola veze vlašca

Priprema:

  1. Ribu stavite u cediljku da se ocedi od viška ulja, možda ćete morati malo da pritisnete i kašikom.
  2. Oceđenu ribu pomešajte sa krem maslacem, belim lukom, sokom od limuna.
  3. Dodajte iseckan vlašac, i sve promešajte.
  4. Namaz će biti malo tečniji, ali će se nakon hlađenja u frižideru lepo stegnuti i dobiće pravu teksturu.

Savet: ako ribu izmiksate u blenderu imaćete riblju paštetu, izbor je na vama. U svakom slučaju brz, lagan i ukusan namaz.

Prijatno!


Pašteta od tunjevine

Pašteta od tunjevine


Нема коментара:

Постави коментар