Venilice sa kvascem. Od ovog testa možete praviti različite oblike, nije nužno da to budu vanilice. Testo nije teško za izradu, a kolači su vazdušasti zbog kvasca. Kolači koje sam ja probala bili su u obliku školjki, meni su se otvarale i džem je curio, pa sam se zato odlučila za ovu verziju.
Za Vanilice vam je potrebno:
250 g masti
2 kašike šećera
1 jaje
1 kocka svežeg kvasca
250 ml mleka
500 g brašna
U mlako mleko dodajte 1 kašičicu šećera i izmrvite kvasac, ostavite da kvasac nadođe.
Umutite mast sa 2 kašike šećera, dodajte jaje. U umućenu masu dodajte kvasac i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Oklagijom razvucite tanko testo (zbog kvasca će malo da naraste) i modlom vadite vanilice.
Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta.
Vruće lepite džemom po želji, ja sam ove vanilice lepila limun kremom.
Za Vanilice vam je potrebno:
250 g masti
2 kašike šećera
1 jaje
1 kocka svežeg kvasca
250 ml mleka
500 g brašna
U mlako mleko dodajte 1 kašičicu šećera i izmrvite kvasac, ostavite da kvasac nadođe.
Umutite mast sa 2 kašike šećera, dodajte jaje. U umućenu masu dodajte kvasac i postepeno dodajte brašno. Zamesite glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Oklagijom razvucite tanko testo (zbog kvasca će malo da naraste) i modlom vadite vanilice.
Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta.
Vruće lepite džemom po želji, ja sam ove vanilice lepila limun kremom.
jel moze margarin da se stavlja
ОдговориИзбришиJa stvarno ne znam da li postoji neko ko ne voli vanilice.Postoji samo jedan problem sa njima.Kao pravimo ih da se nadju a one nestanu kako ih postaviš na sto.Ove tvoje su predivne.Pozdrav sa sunčanog Novog Zelanda
ОдговориИзбриши@Anoniman
ОдговориИзбришиMože naravno.
@Dzoli
potpuno si u pravu, nestanu za tren oka.