Potrebno je:
za koru
1 pakovanje lisnatog testa
1 žumance
100g badema iseckanog na listiće
za fil:
300 g šljiva
250 ml soka od grožđa
1 puding od vanile
50 g šećera
za krem:
15 g želatina
50 ml vode
500 g sremskog neslanog sira
200 ml slatke pavlake
kora od jednog limuna
50 g šećera u prahu
Lisnato testo razviti na dve okrugle podloge prečnika 26 cm. Žumance umutite sa 1 kašikom vode. Premazati koru sa umućenim žumancetom, i posuti sa bademom. Peći 10 min. na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Ako je potrebno koru oblikovati prema kalupu sa štipaljkom. Gotovu koru staviti u kalup.
Šljive operite, iseckajte ih na kockice. U 50 ml soka razmutite 1 puding od vanile, i 4 kašike šećera.
Preostali sok 250 ml, sipajte u šerpicu i skuvajte kao i svaki puding. Gotov puding sipajte preko šljiva i promešajte. Sipajte preko kore koja je u kalupu ali tako da je fil 1 cm dalje od ivice kalupa.
Želatin potopite sa 50 ml vode i ostavite da nabubri.
U sremski sir izrendajte koru limuna, dodajte šećer u prahu. Dodajte i želatin. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Polovinu krema sipajte preko fila, stavite drugu koru i ostatak krema.
Ostaviti da se ohladi.
Skinite okvir.
Umutite šlag , ukrasite tortu.
U nedostatku listića badema , ja sam se sama malo namučila, nije to to, ali šta da se radi.
za koru
1 pakovanje lisnatog testa
1 žumance
100g badema iseckanog na listiće
za fil:
300 g šljiva
250 ml soka od grožđa
1 puding od vanile
50 g šećera
za krem:
15 g želatina
50 ml vode
500 g sremskog neslanog sira
200 ml slatke pavlake
kora od jednog limuna
50 g šećera u prahu
Lisnato testo razviti na dve okrugle podloge prečnika 26 cm. Žumance umutite sa 1 kašikom vode. Premazati koru sa umućenim žumancetom, i posuti sa bademom. Peći 10 min. na 200 stepeni. Ostaviti da se ohladi.
Ako je potrebno koru oblikovati prema kalupu sa štipaljkom. Gotovu koru staviti u kalup.
Šljive operite, iseckajte ih na kockice. U 50 ml soka razmutite 1 puding od vanile, i 4 kašike šećera.
Preostali sok 250 ml, sipajte u šerpicu i skuvajte kao i svaki puding. Gotov puding sipajte preko šljiva i promešajte. Sipajte preko kore koja je u kalupu ali tako da je fil 1 cm dalje od ivice kalupa.
Želatin potopite sa 50 ml vode i ostavite da nabubri.
U sremski sir izrendajte koru limuna, dodajte šećer u prahu. Dodajte i želatin. Umutite slatku pavlaku i sjedinite sa sirom. Polovinu krema sipajte preko fila, stavite drugu koru i ostatak krema.
Ostaviti da se ohladi.
Umutite šlag , ukrasite tortu.
U nedostatku listića badema , ja sam se sama malo namučila, nije to to, ali šta da se radi.
Нема коментара:
Постави коментар