субота, 25. април 2015.

Paprike punjene sočivom

Paprike punjene sočivom - Magična Oklagija - magicnaoklagija.blogspot.com

Ovako spremljene paprike su dokaz da jelo može biti ukusno i bez mesa. Sočivo je veoma zdravo, 100 g sočiva zamenjuje 100 g posnog mesa, priprema je brza i jednostavna, jer ga pre kuvanja nije potrebno potapati.

Paprike punjene sočivom


Potrebno je:


  • 6 paprika za punjenje
  • 50 g integralnog pirinča
  • 100 g sočiva
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 manji celer
  • 0.5 l kuvanog paradajza
  • lovorov list
  • so, biber, kari, peršunov list

Priprema:


  1. Sočivo skuvati u vodi sa lovorovim listom. 
  2. Skuvati posebno integralni pirinač.
  3. Skuvano sočivo i pirinač procediti kroz cediljku od viška tečnosti.
  4. Iseckati na kockice crni luk, šargarepu izrendati kao i celer.
  5. Izdinstati crni luk, zatim dodati šargarepu i celer.
  6. Posoliti, pobiberiti i dodati 1 kašičicu karija. 
  7. Dodati sočivo i pirinač i kuvani paradajz, da dobijete kompaktnu masu kojom možete da punite paprike.
  8. Napunite paprike i zatvorite ih kolutovima paradajza (ili krompirom) i poređajte ih u šerpu. Paprike nalijte vodom i dodajte kuvani paradajz, U slučaju da vam je ostao fil, poređajte ga između paprika. 
  9. Kuvajte 30 minuta. Ako želite, možete ih zapeći u rerni, izbor je na vama, meni su bile sasvim ukusne kuvane. 

Paprike punjene sočivom

Paprike punjene sočivom - Magična Oklagija - magicnaoklagija.blogspot.com

Paprike punjene sočivom - Magična Oklagija - magicnaoklagija.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар