31. 8. 2010.

Princes krofne

Za pripremanje je potrebno:

2 čaše vode (2 dl)
2 čaše brašna
1 čaša ulja
6 jaja
2 pudinga od vanile
Pola litra mleka
1 margarin sa ukusom slatke pavlake
2 šlaga

Priprema:

U veću šerpu sipati ulje i vodu, čekati da provri. Kad provri, staviti brašno i mešati. Ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smešu dodati jaja. Izmešati mikserom da se masa ujednači. Kašikom vaditi testo i ređati na pleh. Peći na 150-200 °C. Dok se ne ispeku, ne otvarajte rernu. 

Fil:

Skuvati dva pudinga u pola litra mleka. Ohlađen puding umutiti sa jednim margarinom i ostaviti da se ohladi. Umutiti šlag prema uputstvu.

Pečeno testo preseći pri vrhu. U špric za kolače sipati fil i napuniti princes krofne. To isto ponoviti sa šlagom. Preko princes krofni pospite šećer u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар