Za pripremu je potrebno:
Pola litra mleka
1kg brašna
1 kvasac
1 belance
2 kašike sirćeta
1 kašičica soli
1 šolja ulja
Za premaz:
1 žumance
Susam
Priprema:
U šolju sipati mleko, kvasac i malo šećera i ostaviti da nadođe. U brašno sipati ulje, so i umućeno belance, uskisli kvasac i ostatak mleka. Zamesiti testo. Dodati 2 kašike sirćeta (pre dodavanja sirćeta, testo mora biti dobro umešeno). Testo dobro umesiti, da počnu da se stvaraju mehurići. Ostaviti na pola sata.
Razvući testo. Čašom vaditi kolutove testa. Ređati u podmazanu tepsiju. Kolutovi se stavljaju jedan na pola drugog. Poređani kolutovi se premažu žumancetom, pospu susamom i ostave da narastu 30 minuta. Peći u zagrejanoj pećnici na 170°C , 40 do 50 minuta, u zavisnosti od rerne.
Lijepa je, sigurno je i fina:)
ОдговориИзбришиJeste. Jedna od meni omiljenih pogača.
ОдговориИзбриши