6. 9. 2010.

Pita od blitve

Sastojci:

500g kora za pitu i gibanicu
1 kiselo mleko
2 veze blitve
4 jajeta
400g sitnog sira (ako neko ne voli sir, mogu dve kisele pavlake)
Šolja ulja
Šolja kisele vode
1 prašak za pecivo
1 kašičica kima

Priprema:

Umutiti žumanca, sir (ili kiselu pavlaku), ulje. Dodati na trake naseckanu blitvu (neobarenu), dodati kiselu vodu i dodati 1 prašak za pecivo. U pleh ređati koru koju ćete premazati jednom kašikom kiselog mleka, dodati fil od blitve i tako ređati dok ne utrošite sve kore. Gornju koru premazati jednim umućenim jajetom u koje ste dodali jednu kašičicu kima. Dodati malo ulja preko kore i ostaviti petnaestak minuta da odstoji. Peći u zagrejanoj rerni na 170°C oko 40 minuta, dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар