9. 10. 2010.

Pita sa prazilukom i korama od heljde

Potrebno je

pita
500g kora od heljde
500g praziluka
500g šampinjona
plavi patlidžan
1 kisela pavlaka
4 jajeta
kim
ulje

Priprema

Izdinstati praziluk, dodati oljušten i na kockice isečen patlidžan,kim, i na kraju dodati šampinjone. Promešati i skloniti sa šporeta da pečurke ne puste previše vode. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati jaja, pavlaku.
S obzirom da su kore od heljde debele,ja sam uzimala po jednu koru i filovala.
U šolju sipate malo ulja i vode, i time četkicom kvasite kore.
Stavite koru na radnu površinu,nakvasite je,stavite fil i lagano je uvijete.Poređajte u nauljenu tepsiju i pecite na 170 stepeni 40 minuta,povremeno je kvaseći i dok se peče.
Kad je gotova,izvadite je iz rerne i opet je malo nakvasite i pokrite krpom da se skroz ohladi. Tako će kore  biti meke.

Нема коментара:

Постави коментар