20. 11. 2010.

Brza baklava

Potrebno je:

500g tankih kora
Mleveni orasi
Mleveni lešnik
Šećer
Ulje
1 limun

U tepsiju staviti kore tako jedan deo bude u tepsiji a drugi van tepsije, to važi za prve dve kore, ostale idu cele u pleh. Ređati (u zavisnosti od toga koliko ima kora u pakovanju) po dve kore, sipati punu šaku mlevenih oraha, zatim dve kore pa punu šaku mlevenih lešnika. Ređati tako sve dok ne utrošite sve kore. Na kraju baklavu zatvoriti onim korama koje su virile iz tepsije.
Oštrim nožem iseckati baklavu na kocke.
U šerpicu sipati 2 dl ulja i staviti da se dobro ugreje. Kad je ulje dovoljno vruće kašikom zalivati baklavu, kore treba da cvrče.
Staviti da se peče dok ne porumene.
Zaliti ih ukuvanim sirupom koja se pravi kao i za svaku baklavu.

Нема коментара:

Постави коментар