20. 11. 2010.

Torta ,,Godfather''

Potrebno je:

Za testo:

4 jajeta
2 supene kašike vrele vode
150g šećera
1 vanilin šećer
25g brašna
1 prašak za pecivo
175g samlevenih lešnika
3 supene kašike ovsenih pahuljica
1 supena kašika viskija
1 supena kašika amareta

Fil:

2 supene kašike viskija
1 supena kašika amareta
100g rendane čokolade
500 ml slatke pavlake
2 kesice kremfixa


Za premazivanje:

250ml slatke pavlake
1 kesica kremfixa
1 vanilin šećer

Umutiti  testo i sipati u kalup koji se otvara sa strane (26). Peći 35 min. na 180 stepeni. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru preseći jednom horizontalno. Donju koru staviti na tanjir i postaviti okolo prsten za tortu.
Za fil izmrviti gornju koru, pomešati je sa viskijem i amaretom, rendanom čokoladom. Čvrsto umutiti pavlaku sa kremfixom i dodati je masi sa viskijem i premazati po kori. Za premazivanje umutiti palaku sa kremfixom i vanilin šećerom. Premazati tortu i ostaviti na hladnom 1-2 sata. Pre serviranja skinuti prsten i garnirati je sa 30g rendane čokolade.

Torta je po receptu iz  knjige dr Oetker.

Нема коментара:

Постави коментар