Potrebno je:
Za koru:
4 jajeta
150g šećera
150g mlevenih lešnika
Za fil:
125g maslaca
50g šećera u prahu
2 pudinga od lešnika
500ml mleka
Za premazivanje:
250ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati 2 kašike vruće vode i mutiti 2 minuta. Dodati lešnik i lagano umešati u jaja. Sipati u kalup obložen papirom i peći na 175 stepeni dok ne porumeni.
Puding skuvati po receptu. Ostaviti da se ohladi. Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi, dodati ga u umućen maslac. Fil sipati preko ohlađene kore.
Umutiti slatku pavlaku, sipati preko fila.
Ukrasiti po sopstvenom ukusu i staviti da se ohladi.
Za koru:
4 jajeta
150g šećera
150g mlevenih lešnika
Za fil:
125g maslaca
50g šećera u prahu
2 pudinga od lešnika
500ml mleka
Za premazivanje:
250ml slatke pavlake
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati 2 kašike vruće vode i mutiti 2 minuta. Dodati lešnik i lagano umešati u jaja. Sipati u kalup obložen papirom i peći na 175 stepeni dok ne porumeni.
Puding skuvati po receptu. Ostaviti da se ohladi. Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi, dodati ga u umućen maslac. Fil sipati preko ohlađene kore.
Umutiti slatku pavlaku, sipati preko fila.
Ukrasiti po sopstvenom ukusu i staviti da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар