25. 11. 2010.

Torta sa lešnikom

Potrebno je:

Za koru:

4 jajeta
150g šećera
150g mlevenih lešnika

Za fil:

125g maslaca
50g šećera u prahu
2 pudinga od lešnika
500ml mleka

Za premazivanje:

250ml slatke pavlake

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati 2 kašike vruće vode i mutiti 2 minuta. Dodati lešnik i lagano umešati u jaja. Sipati u kalup obložen papirom i peći na 175 stepeni dok ne porumeni.
Puding skuvati po receptu. Ostaviti da se ohladi. Umutiti maslac sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi, dodati ga u umućen maslac. Fil sipati preko ohlađene kore.
Umutiti slatku pavlaku, sipati preko fila.
Ukrasiti po sopstvenom ukusu i staviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар