2. 12. 2010.

Juneća čorba

Potrebno je

300g junetine
2 šargarepe
1 kolut celera
1 praziluk
karfiol
brokoli
1 kašičica peršuna
1/2 kašičice suve nane

Priprema

U šerpu staviti junetinu i kuvati 20 minuta. Posle tog vremena izvaditi meso i rukama ga iskidati.
U drugu šerpu staviti očišćeno povrće da se kuva. Posoliti. Povrće ne treba dugo kuvati, samo da omekša.
Skuvano povrće izvaditi kašikom i staviti u blender i izmiksati. Ako nemate blender, možete se poslužiti i štapnim mikserom.
Povrće vratiti u šerpu u kojoj se kuvalo, dodati junetinu. Kad provri, ako je ređe, umutiti brašno sa vodom i dodati čorbi.
Na kraju dodati kašičicu peršuna i pola kašičice suve nane.        

Нема коментара:

Постави коментар