12. 12. 2010.

Dimljeni bataci

Potrebno je:

4 dimljena bataka sa karabatacima
200g  trakica od heljde
1 kisela pavlaka
bešamel sos
200g kačkavalja

Batake kratko propržiti na malo ulja na srednjoj temperaturi
da bi se lakše skinula koža. Batacima skinite kožu i isecite ih kao šnicle, tanko.
U šerpu sipajte ulje, kad se ugreje dodajte brašno toliko da ga brašno upije, ne previše, zatim polako dodajte mleko. Čim se zgusne dodajte još mleka, bešamel treba da bude kao puding kad je vruć. Pomerite sa šporeta i dodajte jednu kiselu pavlaku.
U vodu koja vri ubacite trake od heljde i odmah pomerite sa šporeta. Ostavite 5 minuta da stoje u vodi zatim procediti.
Ređati.

Na dno vatrostalne činije stavite polovinu mesa od bataka, dodajte trake od heljde, prelijte bešamelom, narendajte kačkavalj, ponovite postupak još jednom. Na kraju izrendati kačkavalj, pospite origanom i stavite u zagrejanu rernu 20 minuta na srednjoj temperaturi.

Ništa nije soljeno zato što su bataci slani.

Нема коментара:

Постави коментар