11. 1. 2011.

Kinder torta

Potrebno je:

  • Za koru:
  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 100g seckanih oraha ili lešnika
  • 4 kašike brašna
  • Malo praška za pecivo


Za fil:

  • 8 dl mleka
  • 6 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 100g čokolade
  • 2 šlaga
  • 5 kašika eurocrema
  • 300g plazma keksa
Obložite pleh papirom za pečenje. Na papir stavite 100g seckanih oraha ili lešnika. Preko toga sipajte masu od umućenih belanaca, šećera i brašna. Stavite da se peče 15 minuta na 175 stepeni. Ispečenu koru ostavite da se ohladi. Kad se ohladi, skinite je sa papira i okrenite je naopako.
Koru premažite eurocremom. 

Pripremanje fila:
Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera. U to dodajte 2 kesice pudinga od vanile, 1 kašiku brašna, 1 kašiku gustina. Dodajte 5 kašika hladnog mleka. 
Fil skuvajte u 8 dl mleka. Ostavite da se ohladi. U ohlađen fil dodajte umućen margarin. Stavite pola fila na koru. Na to red plazme natopljen mlekom. U drugi deo fila stavite 100g otopljene čokolade. Ovaj red fila stavite preko plazma keksa.

Umutite 2 kesice šlaga i ukrasite tortu.

2 коментара: