Potrebno je:
U veći tanjir stavite 4 kašike brašna, dodajte origano i majčinu dušicu. Batacima skinite kožicu, razdvojte batak od karabataka i svako parče mesa uvaljajte u brašno. U dublji tiganj sipajte ulje i pržite batake oko 10 minuta sa obe strane. Kad se bataci isprže, dodajte šaku na pola isečenih maslina i ruzmarin.Nalijte sa belim vinom i ostavite da se krčka 20 minuta, zatim stavite jelo u rernu da se zapeče na 200 stepeni, 20 minuta.
- 4 bataka sa karabatacima
- začinsko bilje(ruzmarin, origano,)
- šaka maslina
- 2 dcl belog vina
U veći tanjir stavite 4 kašike brašna, dodajte origano i majčinu dušicu. Batacima skinite kožicu, razdvojte batak od karabataka i svako parče mesa uvaljajte u brašno. U dublji tiganj sipajte ulje i pržite batake oko 10 minuta sa obe strane. Kad se bataci isprže, dodajte šaku na pola isečenih maslina i ruzmarin.Nalijte sa belim vinom i ostavite da se krčka 20 minuta, zatim stavite jelo u rernu da se zapeče na 200 stepeni, 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар