Probala sam, odlični su. :)
Potrebno je:
- 200g leblebija
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica mlevenog kima
- pola kašičice muskatnog oraha
- soli i bibera po ukusu
- na vrh kašičice tucane ljute paprike
Sos
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašika tahinija
- soli,bibera,
- 3 češnja belog luka
- 1 kašika soka od limuna
Priprema:
- Leblebije potopite u vodu da prenoće.
- Prospite vodu u kojoj su bile leblebije, malo ih isperite, nalijte ih novom vodom i kuvajte 45 minuta.
- Ostavite da se prohlade.
- Sve sastojke izmiksajte u blenderu. Ako je masa tvrda, dodajte malo vode (obično ne treba).
- Pravite loptice, pritisnite ih dlanovima i pržite ih u malo dubljoj masnoći. Nije potrebno dugo prženje.
- Napravite sos i uživajte.
Нема коментара:
Постави коментар