30. 1. 2011.

Krmenadle na ciganski način

Ciganske krmenadle

Potrebno je:


  • 5 krmenadli
  • 3 crvene pečene paprike
  • 250g šampinjona
  • 1 čaša crnog vina
  • 2 kašike brašna
  • začini po sopstvenom ukusu
  • 2 čena belog luka

Priprema:


  1. Krmenadle, jednu po jednu, savite u kesu za zamrzivač i izlupajte ih tučkom za meso.
  2. Posolite, pobiberite, namažite malo senfom. Ostavite da odstoje 10 min.
  3. Krmenadle uvaljati u brašno i peći u dubljoj posudi na malo ulja, sa svake strane po 10 minuta. Izvaditi krmenadle i na istoj masnoći ispržiti 3 paprike isečene na trake.
  4. Posle 5 min, dodajte pečurke isečene na listiće i 3 čena belog luka.
  5. Kada se sve to uprži, dodajte 2 kašike brašna, dobro promešajte i dodajte čašu crnog vina.
  6. Vratite krmenadle u sud i krčkajte još 15 min. da upiju sve sastojke. Posolite, pobiberite.
  7. Možete kao prilog poslužiti krompir sa prazilukom.
Ciganske krmenadle
Ciganske krmenadle
Ciganske krmenadle
Ciganske krmenadle



Нема коментара:

Постави коментар