Krmenadle na ciganski način
Potrebno je:
- 5 krmenadli
- 3 crvene pečene paprike
- 250g šampinjona
- 1 čaša crnog vina
- 2 kašike brašna
- začini po sopstvenom ukusu
- 2 čena belog luka
Priprema:
- Krmenadle, jednu po jednu, savite u kesu za zamrzivač i izlupajte ih tučkom za meso.
- Posolite, pobiberite, namažite malo senfom. Ostavite da odstoje 10 min.
- Krmenadle uvaljati u brašno i peći u dubljoj posudi na malo ulja, sa svake strane po 10 minuta. Izvaditi krmenadle i na istoj masnoći ispržiti 3 paprike isečene na trake.
- Posle 5 min, dodajte pečurke isečene na listiće i 3 čena belog luka.
- Kada se sve to uprži, dodajte 2 kašike brašna, dobro promešajte i dodajte čašu crnog vina.
- Vratite krmenadle u sud i krčkajte još 15 min. da upiju sve sastojke. Posolite, pobiberite.
- Možete kao prilog poslužiti krompir sa prazilukom.
Нема коментара:
Постави коментар