Potrebno je:
500g tikvica
1 kisela pavlaka
2 manje glavice crnog luka
so, ulje,
1 kašičica mirođije( umućene sa maslacem)
Sitno iseckan crni luk izdinstati na 2 kašike ulja, dodati pola šolje vode. Kad voda uvri, a crni luk bude gotov, dodajte tikvice isečene na kockice, ako su mlade ne treba vaditi semenke ako su malo starije izvadite sredinu. Jelo posoliti, i dinstati na tihoj vatri, dok tikvice ne omekšaju. Dodajte jednu kašičicu maslaca sa mirođijom.
U prohlađeno dodajte jednu pavlaku. Služite toplo.
Jelo može biti posno ako izostavite pavlaku.
500g tikvica
1 kisela pavlaka
2 manje glavice crnog luka
so, ulje,
1 kašičica mirođije( umućene sa maslacem)
Sitno iseckan crni luk izdinstati na 2 kašike ulja, dodati pola šolje vode. Kad voda uvri, a crni luk bude gotov, dodajte tikvice isečene na kockice, ako su mlade ne treba vaditi semenke ako su malo starije izvadite sredinu. Jelo posoliti, i dinstati na tihoj vatri, dok tikvice ne omekšaju. Dodajte jednu kašičicu maslaca sa mirođijom.
U prohlađeno dodajte jednu pavlaku. Služite toplo.
Jelo može biti posno ako izostavite pavlaku.
Нема коментара:
Постави коментар