Ovo je ona keleraba kojoj sam pojela ličće. :D
Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove debljine 3 mm, ja sam koristila mesoreznicu za sečenje jer nisam mogla rukom precizno da isečem, posolite i pobiberite. Pohujte kao i sve, uvaljajte u brašno, jaja i prezle (možete u prezle da dodate parmezan, ja imam jednog člana koji ne jede ni jednu vrstu sira). Svaki kolut dlanovima pritisnete da se prezle (panda) dobro prime. Pržite na vrućem ulju sa svake strane po 2-3 minuta. Pržene izvadite i stavite na ubrus.
Potrebno je:
keleraba
so, biber
brašno, jaja, prezle
Sos
jogurt 3,2 mm
začinsko bilje po ukusu( ja sam stavila bosiljak, nanu)
sok 1/2 limuna
Ovako možete da pohujete i celer, probala sam i ukusno je.
Kelerabu oljuštite i isecite na kolutove debljine 3 mm, ja sam koristila mesoreznicu za sečenje jer nisam mogla rukom precizno da isečem, posolite i pobiberite. Pohujte kao i sve, uvaljajte u brašno, jaja i prezle (možete u prezle da dodate parmezan, ja imam jednog člana koji ne jede ni jednu vrstu sira). Svaki kolut dlanovima pritisnete da se prezle (panda) dobro prime. Pržite na vrućem ulju sa svake strane po 2-3 minuta. Pržene izvadite i stavite na ubrus.
Potrebno je:
keleraba
so, biber
brašno, jaja, prezle
Sos
jogurt 3,2 mm
začinsko bilje po ukusu( ja sam stavila bosiljak, nanu)
sok 1/2 limuna
Ovako možete da pohujete i celer, probala sam i ukusno je.
Odlicna ideja, nisam probala kelerabu, ali jesam celer i super je.
ОдговориИзбриши