Som u začinjenim prezlama.
Vodeći računa o tome šta jedemo, nekako se sama nametnula ideja o promeni mase za pohovanje. Bez jaja i brašna, sada samo sa prezlama i začinskim biljem, bez duboke masnoće, sada samo u plehu u rerni.
Rezultat je - zadovoljna.
Probajte i videćete veliku razliku i što je najvažnije - nećete se pokajati. U ovom postupku pohovanja najviše mi se dopada što je sasvim jednostavno, bez dugog stajanja uz šporet i prljanja istog.
Ribu uvaljate u začinjene prezle, poređajte u pleh i to je to.
Za začinjene prezle potrebno je:
- 2 šolje prezli (opciono, zavisi od količine ribe koju pohujete)
- 1/2 kašičice ruzmarina
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice bosiljka (koristila sam suve začine)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so, biber
Koristila sam filete soma za pripremu, malo je masniji i pokazao se kao dobar izbor za pohovanje na ovaj način.
Priprema:
- Sve začinske biljke pomešajte sa prezlama.
- Filete uvaljajte u prezle sa obe strane i poređajte ih u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
- Pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Skoro uvek uz ribu imamo kao prilog krompir salatu, samo što sam ovog puta dodala i brokoli obaren na pari.
Нема коментара:
Постави коментар