Verujte da sam ga s razlogom nazvala brzi kolač. Nije potrebna neka veća spretnost ili neko veće znanje da bi se napravio ovaj kolač, samo nekoliko sitnica koje sigurno imate stalno u frižideru.
Što se tiče ukusa, malo podseća na medenjake, verovatno zbog količine šećera. Ako odlučite da smanjite količinu istog, to uradite na svoju inicijativu, jer ne znam kakav bi ukus kolač tada imao.
Idealan kolač za iznenadne goste, situacija u kojoj sam i ja bila kada sam ga prvi put isprobala.
Izrada je veoma laka.
U šerpicu stavite margarin, dodajte šećer i kakao. Mešajte na najmanjoj temperaturi dok se margarin ne otopi i svi sastojci ne sjedine. U mlaku masu dodajte jaja, ekstrakt i sve izmešajte. Dodajte brašno i sve ponovo energično izmešajte. Sipajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pleh je veličine 20x30
Pecite 30 minuta (svako od nas najbolje poznaje svoju rernu), na 180 stepeni. Najbolje će biti da probu uradite čačkalicom.
Ohlađen kolač isecite na kocke željene veličine.
.
Verujem da ćete uživati u ukusu ovog kolača.
Što se tiče ukusa, malo podseća na medenjake, verovatno zbog količine šećera. Ako odlučite da smanjite količinu istog, to uradite na svoju inicijativu, jer ne znam kakav bi ukus kolač tada imao.
Idealan kolač za iznenadne goste, situacija u kojoj sam i ja bila kada sam ga prvi put isprobala.
Potrebno je:
- 150 margarina (sobne temperature)
- 275g šećea
- 75g kakaoa
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 3 jajeta
- 75g brašna
Izrada je veoma laka.
U šerpicu stavite margarin, dodajte šećer i kakao. Mešajte na najmanjoj temperaturi dok se margarin ne otopi i svi sastojci ne sjedine. U mlaku masu dodajte jaja, ekstrakt i sve izmešajte. Dodajte brašno i sve ponovo energično izmešajte. Sipajte u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Pleh je veličine 20x30
Pecite 30 minuta (svako od nas najbolje poznaje svoju rernu), na 180 stepeni. Najbolje će biti da probu uradite čačkalicom.
Ohlađen kolač isecite na kocke željene veličine.
.
Verujem da ćete uživati u ukusu ovog kolača.
Нема коментара:
Постави коментар