Za gibanicu je potrebno:
500 g mlinaca
500 g sitnog sira
4 jajeta
ulje
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje
Za pripremu ove pite potrebno vam je svega 15 minuta.
U veći sud, veličine mlinaca, sipajte mlaku vodu.
Posudu u kojoj ćete peći pitu nauljite.
Umutite jaja, dodajte sir, prašak za pecivo (ako vam je fil gust dodajte malo mleka)
Ređajte:
Provucite koru kroz vodu, stavite je u pleh (ja sam koristila četvrtastu vatrostalnu činiju),pospite malo uljem, sipajte 1 1/2 kašiku fila. Ređajte dok ne utrošite mlince i sir. Na vrhu treba da vam bude kora.
U činiju u kojoj vam je bio fil razmutite jedno jaje, pokupite sve iz činije, obično ostane malo sira, i prelijte preko složene gibanice.
Pecite na 180* 35-40 minuta.
Mlinci su već pečene kore, tako da je jedino potrebno da se fil ispeče.
Gotovu gibanicu pokrijte folijom dok se ne ohladi. Ohlađenu isecite na kockice.
U roku od nekoliko dana dva puta sam pravila ovu pitu. Sviđa mi se što se kore razdvajaju, više je kao lisnata pita, a sve je to zbog mlinaca.
Нема коментара:
Постави коментар