уторак, 19. новембар 2013.

Limun krem

Lemon curd

Za ljubitelje limuna i kiselih namaza.

Za krem je potrebno:


  • 4 jajeta
  • sok od 4 limuna
  • izrendana kora od 4 limuna
  • 325 g šećera
  • 225 g margarina sobne temperature
  • 1 kašika gustina


Priprema:


  1. Operite limun da biste otklonili hemikalije.
  2. Prvo izrendajte kore, a zatim iscedite limun.
  3. Uzmite odgovarajuću šerpu, sipajte jaja i žicom ih razmutite (nije potrebno energično mućenje, već samo da se jaja razbiju).
  4. Dodajte šećer, limunovu koru i sok od limuna.
  5. Ubacite margarin i gustin. Sve izmešajte (margarin će ostati malo krupniji, ne brinite, istopiće se).
  6. Kuvajte krem na srednjoj temperaturi 9 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 2-3 minuta.
  7. Krem možete sipati u teglu i čuvati ga 2-4 nedelje. Teglu zatvorite tek kad se krem ohladi. Čuvajte u frižideru.

Krem sam iskoristila za punjenje mafina i vanilica. U oba slučaja fil je bio fantastičan. Vanilice su bile neobično ukusne.

Savet: ako želite da probate krem, najbolje bi bilo da prepolovite navedene mere.
Od datih mera dobićete oko pola litre krema. Dva puta sam pravila mafine i vanilice sa kremom.

Lemon curd


Lemon curd

Lemon curd muffins

Нема коментара:

Постави коментар