Za ljubitelje limuna i kiselih namaza.
Za krem je potrebno:
- 4 jajeta
- sok od 4 limuna
- izrendana kora od 4 limuna
- 325 g šećera
- 225 g margarina sobne temperature
- 1 kašika gustina
Priprema:
- Operite limun da biste otklonili hemikalije.
- Prvo izrendajte kore, a zatim iscedite limun.
- Uzmite odgovarajuću šerpu, sipajte jaja i žicom ih razmutite (nije potrebno energično mućenje, već samo da se jaja razbiju).
- Dodajte šećer, limunovu koru i sok od limuna.
- Ubacite margarin i gustin. Sve izmešajte (margarin će ostati malo krupniji, ne brinite, istopiće se).
- Kuvajte krem na srednjoj temperaturi 9 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 2-3 minuta.
- Krem možete sipati u teglu i čuvati ga 2-4 nedelje. Teglu zatvorite tek kad se krem ohladi. Čuvajte u frižideru.
Krem sam iskoristila za punjenje mafina i vanilica. U oba slučaja fil je bio fantastičan. Vanilice su bile neobično ukusne.
Savet: ako želite da probate krem, najbolje bi bilo da prepolovite navedene mere.
Od datih mera dobićete oko pola litre krema. Dva puta sam pravila mafine i vanilice sa kremom.
Нема коментара:
Постави коментар