14. 2. 2014.

Indonežanska pikantna piletina sa mangom i ananasom

Jednostavno, brzo i lako. Kombinacije ljuto, voće, slano veoma su se dobro uklopile.

Potrebno je:

1 pileće belo meso (odvojeno od kosti i iseckano na kockice)
1 mango
4 koluta ananasa
1 ljuta papričica
1 konzerva kokosovog mleka (160 g)
2 čena belog luka
đumbir
100 ml pileće supe (može vam poslužiti i kockica za supu)
2 kašike soja sosa
2 kašike Kecap Manis-a (Indonežanski slatki soja sos)
1 kašika karija
po 1 šolja povrća (zelena boranija, paprika)


Ako želite da uživate u ovoj kombinaciji, moraćete prvo da napravite kecap manis. Izrada je krajnje jednostavna:
1/4 šolje soja sosa
1/4 šolje žutog šećera
Kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta, trebalo bi da dobijete sos gustine meda. Obavezno uzmite u obzir da će se sos prilikom hlađenja još više zgusnuti.


Piletinu iseckajte na kockice.
U avanu istucajte ljutu papričicu, beli luk, đumbir i kari.
U zagrejani vok sipajte ulje, dodajte sadržaj iz avana. Pržite 5 minuta, dodajte piletinu i povrće, pržite još dodatno dok meso ne bude gotovo. Dodajte bujon, soja sos, kecap manis, kokosovo mleko.
Mango i ananas iseckajte na kocke i ubacite ih u vok. Ostavite sve još 5 minuta da se krčka, a onda servirajte sa pirinčem.

Savet:
Kad vam je pirinač skuvan, dodajte mu izrendanu koru limuna i iseckanu mentu. Pirinač će biti mnogo ukusniji.



4 коментара: