Savršeno jelo za dane kada nemate mnogo vremena ili ne želite da dugo stojite kraj šporeta. Sve se sprema u jednoj šerpi i ne trebaju vam neki neobični ili nepoznati sastojci. Jedino za naše navike i našu kuhinju je neobičan spoj slatkog i piletine, međutim, ja te kombinacije volim.
Piletina je savršeno meka i ukusna, dok se krča i dok se miris širi kuhinjom možda će vas podsetiti na čatni sa urmama.
Katalonska piletina - Potrebno je:
4 bataka sa karabatacima
2 glavice crnog luka
5 čenova belog luka
1 konzerva paradajz pelata
100 ml brendija
lovorov list
50 g suvih šljiva
50 g suvog grožđa
50 g pečenog badema
1/2 kašičice cimeta
so, aleva paprika
1. Odvojte batak od karabatka. Posolite ih i pospite ih alevom paprikom, sve utrljajte.
2. Izdinstajte dve glavice sitno iseckanog luka sa belim lukom i lovorovim listom.
3. Dodajte paradajz, krčkajte oko 5 minuta da se sve sjedini.
4. Dodajte utrljane batake i karabatake, brendi, cimet, bademe. Dodajte 2 šolje vode i krčkajte 20 minuta na umerenoj vatri, bez poklapanja šerpe.
5. Dodajte grožđe i šljive i krčkajte još 10-15 minuta, ako želite gušći sos, možda ćete morati još koji minut duže da kuvate.
6. Piletinu možete servirati sa pirinčem ili krompir pireom, vama ostavljam da odlučite.
Нема коментара:
Постави коментар