уторак, 22. април 2014.

Pita sa sremušem

Pita sa sremušem

Pita sa sremušem


Potrebno je:
0,5 kg kora za gibanicu
2 praziluka srednje veličine (beli i bledo zeleni deo)
1 1/2 veze sremuša
200 g šampinjona
3 jajeta
1/2 čaše kisele pavlake

1. Praziluk iseckajte na tanje kolutiće. Sremuš iseckajte na tanje trakice. Pečurke očistite i nasecite ih na listiće.
2. U činiju izmešajte povrće sa pečurkama, dodajte umućena jaja, pavlaku.
3. Nauljite tepsiju i ređajte kore i fil, između svake kore dodajte po dve kašike fila.
4. Pecite na 180* 30-35 minuta.


Pita sa sremušem

Napomena:
Ja sam za pitu koristila sirovo povrće, ako želite možete povrće izdinstati pre ređanja.
Pita je veoma ukusna, nije previše jaka iako će se nekome činiti zbog količine sremuša.

Pita sa sremušem

Нема коментара:

Постави коментар