23. 2. 2015.

Fileti oslića na bretonski način

Fileti oslića na bretonski način / magicnaoklagija.blogspot.com

Oslić je zahvalan za pripremu, jer ima malo kostiju, tako da je dobar izbor ako imate malu decu. Jedine mane oslića su što nema izražen ukus i što je suv, ali uz ovaj recept obe ove stvari su pokrivene, dobijate kremasti sos i oslić bogatog ukusa.

Potrebno je:


  • 6 fileta oslića
  • 2 praziluka
  • 1 koren celera srednje veličine
  • 1dcl belog vina
  • sok od pola limuna
  • 250ml neutralne pavlake (za kuvanje)
  • brašno, za pohovanje
  • so


Priprema:


  1. Iscedite sok od limuna preko ribe i ostavite da odstoji dok spremate povrće.
  2. Iseckajte praziluk na kolutiće. Oljuštite celer, iseckajte ga na kolutove, a onda ga isecite na tračice (žilijen). Praziluk i celer izdinstajte na malo ulja i posolite.
  3. Dok se povrće dinsta, ubrusom osušite filete, isecite ih na pola i uvaljajte ih u brašno.
  4. Izdinstano povrće stavite u duguljastu vatrostalnu činiju. Preko toga poređajte uvaljane filete, zalijte belim vinom i pecite 40 minuta na 180 stepeni.
  5. Nakon toga dodajte pavlaku i pecite još 20 minuta na 200 stepeni, dok fileti ne dobiju koricu.
  6. Gotove filete pospite peršunom i poslužite.
Fileti oslića na bretonski način / magicnaoklagija.blogspot.com

2 коментара:

  1. NJami njami. Pravim prvom prilikom. Bas mi je trebalo neko osvezenje za filet oslica, koji inace obozavam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Saška, drago mi je da ti sve sviđa ovaj recept. Dugo sam tražila drugačiji način za pripremanje oslića i ovo mi je bio pun pogodak - brzo je nestao :)
      Pozdrav!

      Избриши