Posle ove sumorne, uporne kiše sigurno će doći i dugo očekivano sunce. Zanimljivo je kako nam priroda po tačno utvrđenom rasporedu obezbeđuje najrazličitije voće, pregršt divnih boja, oblika i ukusa. Uskoro će se na pijaci sve zacrveniti od nama omiljenih malina. Budite spremni da isprobate neke nove recepte, jer su veoma nežne i brzo prolaze, bila bi šteta propustiti priliku da probate neki od primamljivih deserata sa ovim nežnim voćem. Ova torta je veoma lagana u svakom smislu, da se napravi i da se pojede.
Za koru
Za ukrašavanje:
*Priprema patišpanja*
U brašno dodajte prašak za pecivo.
Obložite modlu (26 cm) papirom za pečenje.
Otopite margarin.
Uključite rernu na 170°C.
Žumanca odvojte od belanca.
Žumanca penasto umutite sa šećerom, posebno umutite belanca.
Ulupana belanca dodajte žumancima, umešajte brašno i otopljeni margarin/puter.
Pažljivo promešajte, sipajte u modlu i pecite oko 20 minuta (u zavisnosti od rerne).
Listove želatina prelijte hladnom vodom tako da listovi budu skroz potopljeni.
Izgnječiti maline, ubacite ih u sir, dodajte liker od malina, sok od limuna i šećer u prahu.
Dobro izmešajte da se sve sastavi. Želatin ugreje vrlo malo, tek toliko da se otopi, i želatin dodajte masi sa maskarponeom. Masi možete dodati i umućenu pavlaku, torta će biti malo veća.
Ispečen patišpanj stavite na tanjir, okvir od modle ostavite otkopčan i stavite ga preko patišpanja tako da ima oko 5 mm praznog prostora između kore i okvira. Vidi uvodnu sliku
Napunite modlu kremom i ostavite da se hladi najmanje 4 sata.
Preliv za torte spremite prema priloženom uputstvu.
Maline nakratko potopite u preliv i ostavite ih da se osuše.
Sklonite okvir, puslice izmrvite i stavite ih na sredinu torte, ukrasite malinama.
Uživajte u svakom zalogaju ove slatke i osvežavajuće torte.
Potrebno je:
Za koru
- 3 jajeta
- 40g margarina
- 90g šećera
- 100g brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
Za krem:
- 8 listova želatina
- 350 gr malina
- 500 gr mascarponea
- 3 kašike likera od malina( može i ne mora)
- 100 gr šećera u prahu
- sok od manjeg limuna
Za ukrašavanje:
- 200g roze puslica
- maline
- kesica bezbojnog preliva za tortu
*Priprema patišpanja*
U brašno dodajte prašak za pecivo.
Obložite modlu (26 cm) papirom za pečenje.
Otopite margarin.
Uključite rernu na 170°C.
Žumanca odvojte od belanca.
Žumanca penasto umutite sa šećerom, posebno umutite belanca.
Ulupana belanca dodajte žumancima, umešajte brašno i otopljeni margarin/puter.
Pažljivo promešajte, sipajte u modlu i pecite oko 20 minuta (u zavisnosti od rerne).
Listove želatina prelijte hladnom vodom tako da listovi budu skroz potopljeni.
Izgnječiti maline, ubacite ih u sir, dodajte liker od malina, sok od limuna i šećer u prahu.
Dobro izmešajte da se sve sastavi. Želatin ugreje vrlo malo, tek toliko da se otopi, i želatin dodajte masi sa maskarponeom. Masi možete dodati i umućenu pavlaku, torta će biti malo veća.
Ispečen patišpanj stavite na tanjir, okvir od modle ostavite otkopčan i stavite ga preko patišpanja tako da ima oko 5 mm praznog prostora između kore i okvira. Vidi uvodnu sliku
Napunite modlu kremom i ostavite da se hladi najmanje 4 sata.
Preliv za torte spremite prema priloženom uputstvu.
Maline nakratko potopite u preliv i ostavite ih da se osuše.
Sklonite okvir, puslice izmrvite i stavite ih na sredinu torte, ukrasite malinama.
Uživajte u svakom zalogaju ove slatke i osvežavajuće torte.
Torta je skroz po mom ukusu, a slike su magicne!
ОдговориИзбришиHvala, draga Nataša, drago mi je da ti se dopada. Pozdrav! :-)
ИзбришиPojela bih laptop da dodjem do ovog kolača! Možeš li nam reći koju kameru koristiš za slikanje?
ОдговориИзбришиPotpuno te razumem, Dubravka :-) Ova torta je nešto stvarno posebno. Naravno, slikano je Canon 1100D, sočivo je EF-S 18-55mm. Pozdrav!
ИзбришиNježno i pahuljasto!
ОдговориИзбришиUpravo tako, Ingrid. Hvala na komentaru :-)
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши